Lomingo International

Obuka za pilota drona

cena :

30 000 Rsd

Obuke :

Osnovna obuka

Trajanje :

3 dana

Svako teorijsko i praktično znanje ima veliki značaj u razvoju bilo koje veštine, ali kada ono nije propraćeno kvalitetnom edukacijom u praksi, svo znanje ovog sveta ne bi bilo dovoljno da Vas pripremi na izazove koji Vas očekuju kroz karijeru.

Svakodnevno vidimo da upotreba bespilotnih vazduhoplova zauzima veoma značajnu ulogu u privredi i unapređenju poslovanja. Samim tim i zanimanje operatera bespilotnog vazduhoplova je veoma traženo i dobro plaćeno zanimanje.

Osnovnom obukom za operatera bespilotnog vazduhoplova dobijate saznanje u nastanku i upotrebi bespilotnih vazduhoplova u vojne ili civilne svrhe.

o Saznanje o najvećim svetskim brendovima besilotnih vazduhoplova, karakteristikama proizvoda tih kompanija.

o Pored upoznavanja sa bespilotnim vazduhoplovima na osnovnoj obuci polaznici će biti upoznati sa Pravilnikom bespilotnih vazduhoplova u Republici Srbiji, sa Uredbom o klasama vazdušnog prostora i Uredbom o upravljanju vazdušnim prostorom Republike Srbije.

o Bićemo posvećeni pripremi za polaganje licence / certifikata , dozvole za korišćenje bespilotnog vazduhoplova. Svakog polaznika osnovne obuke za operatera bespilotnog vazduhoplova ćemo obučiti da položi ne tako lak test prilikom polaganja za licencu.

o Praktični deo ( vožnja drona ) koji se izvodi na simulatoru i na bespilotnim
vazduhoplovima marke DJI; Mini , Mavic, Fantom, Inspire i Matric je uz sve stepene bezbednosti prilagođen svakom polazniku.

o Osnovnom obukom polaznici će biti osposobljeni za samostalan let bespilotnim vazduhoplovom nakon položene licence. Praksa u letenju, upravljanju bespilotnim vazduhoplovom se stiče velikim brojem sati leta koje polaznik steče nakon završene osnovne obuke.

1. Prvi dan

– Praktični deo, koji podrazumeva letenje sa više modela bespilotnih vazduhoplova. Osnovno poletanje i spuštanje vazduhoplova. Letenje u opcijama „ Orbita , praćenje i slobodan let „.

2. Drugi dan

– Teoretski deo obuke se održava u učionicama opremljenim za obuke, teoretski deo obuke podrazumeva upoznavanje sa nastankom bespilotnih vazduhoplova, sa svetskim brendovima komercijalnih vazduhoplova, pravilnikom o korišćenju bespilotnih vazduhoplova u vazdušnom prostoru, za polaznike van Beograd moguća je online obuka u Zoom programu sa istim brojem radnih sati prezentacije.

3. Treći dan

– Polaganje za licencu operatera bespilotnog vazduhoplova, koja podrazumeva polaganje testa od 40 pitanja od kojih 75 % mora biti tačno za pozitivno rešenje testa.

U toku obuke dobijate:

1. Skripte i dokumentaciju koje prolazimo na obuci – u elektronskoj formi
2. Podršku nakon završene obuke za sva pitanja i predloge prilikom upotrebe letelice kao i napredovanje u istom.
3. Potvrdu završene obuke koju izdaje organizator obuke Lomingo international doo

Mesto i vreme održavanja:

1. Prostorije učionice u Beogradu i poligon za praksu u blizini učionice. Za polaznike van grada Beograda moguća organizacija obuke u Vašem gradu kao i online teoretska obuka.

2. Termini predavanja su; četvrtak, petak, subota i nedelja u dogovoreno vreme.

Nakon obuke u našim učionicama i saradnje sa našim najiskusnijim instruktorima a Vašim budućim kolegama, osetićeš u sebi samopouzdanje, potkovanost i rešenost da uzmeš sudbinu i odgovornost u svoje ruke!

FAQs

Često postavljana pitanja

Nakon završene obuke u Lomingo Dronu, proces polaganja za EU licencu odvija se u udobnosti naših prostorija koristeći laptop sa web kamerama. Dok za polaganje za Srpsku licencu, postupak se vrši u Direktoratu. 

Minimalna starosna granica za upravljanje dronom je 16 godina ako polažete ispit u EU. Ukoliko polažete ispit u Republici Srbiji onda je minimalna starosna granica 18 godina.

Apsolutno, posao dron pilota je izuzetno profitabilan i perspektivan. Ovo je dinamična industrija koja konstantno raste i nudi brojne mogućnosti za uspeh i razvoj karijere. Postoji sve veća potražnja za stručnjacima koji mogu upravljati dronovima u različitim sektorima kao što su filmska produkcija, građevinarstvo, poljoprivreda, geodezija, sigurnost i mnogi drugi.

Naša obuka za operatera bespilotne letelice je odskočna daska za tvoju karijeru!

Lomingo Drone Community

Učlanite se u najveću zajednicu dron pilota na Balkanu!

Najveca zajednica dron pilota na Balkanu!

Lomingo Drone Community će vas naučiti kako da generišete novac kao dron pilot i upravo to će se dogoditi kada budete pratili naše sisteme, savete i iskustva.

Saznaćete sve o načinima kako da upotrebite dron i zaradite novac  uz podršku vaših kolega.  

Kao član Lomingo Drone Community-ija, nemate više izgovora da ne letite vašim dronom i zaradjujete novac ili pravite savrsene snimke za vaše potrebe.