Lomingo International

Napredna obuka za operatera bespilotnih letelica

Cena :

15 600 Rsd

Obuke :

Napredna obuka

Trajanje :

2 dana

Kako se unapređuju životni uslovi u mnogim sferama, tako se javljaju i nova zanimanja, koja postaju sve traženija i popularnija. Jedno od njih je i operater bespilotnih vazduhoplova.

Ako bismo morali da sažmemo ovo zvanje u par reči onda bi to definitivno bilo ekvivalent znanju pilota vojnih ili civilnih aviona, s tim da se u ovom slučaju učenje ne odvija na klasičan način, već putem specijalno pripremljenim softverima za programiranje i izradu misija.

Dobro poznato da bespilotne vazduhoplovne letelice nisu samo igračke za hobi, nego su veoma zastupljene u privredi , inspekcijskim nadzorima i foto/video produkciji.
Namena napredne obuke je da obuči pilote koji imaju osnovno iskustvo o bespilotnim vazduhoplovima sa programiranjem i upotrebom planiranih misija. U softverima koji su namenjeni za izradu planiranih misija i softvera za mapiranje svaki polaznik stiče znanje koje će upotrebiti za profesionalo angažovanje.

Jedan od primarnih uslova za osobe koje žele da se bave ovim poslom jeste i da poseduju barem osnovna znanja rada na računarima i poznavanja osnove bespilotnih vazduhoplova uzevši u obzir da se obuka odvija pomoću pažljivo osmišljenih računarskih softvera.

Uz sve navedeno, osoba koja stekne ovo znanje će osetiti niz prednosti, najpre zato što posao obavlja u sferi profesionalnog angažovanja, odnosno može da planira letove u skladu sa sopstvenim slobodnim vremenom, kao i sa zahtevima svojih naručioca. Osim toga, pripremu misije može da uradi iz svoje kancelarije, tako da je komfor koji ima sasvim sigurno na zavidnom nivou!

Sama činjenica da ovo zanimanje spada u red najnovijih ga čini posebno atraktivnim, jer je na tržištu rada izuzetno velika potražnja za njim, tako da će svako ko završi obuku za sticanje zvanja naprednog pilota za učenje na daljinu vrlo brzo pronaći posao u svojoj branši!

1. Prvi dan

– Praktični deo podrazumeva let sa pripremljenim misijama koje je pripremio sam polaznik. Polaznik dobija novo iskustvo prilikom akcije planirane misije kada bespilotni vazduhoplov gubi kontakt sa kontrolerom i odrađuje deo planirane misije bez direktne komande operatera.

2. Drugi dan

– Teoretska obuka koja podrazumeva upoznavanje i rad sa softverima za izradu planiranih misija , upoznavanje sa softverima za mapiranje terena i softverima za obradu snimljenih materijala u 3D prikazu.

U toku obuke dobijate:

1. Skripte i dokumentaciju koje prolazimo na obuci – u elektronskoj formi
2. Plaćenu licencu za softver za planirane misije u ličnom i neograničenom vlasništvu
3. Podršku nakon završene obuke za sva pitanja i predloge prilikom upotrebe letelice kao i napredovanje u istom.
4. Potvrdu završene obuke koju izdaje organizator obuke Lomingo International doo

Mesto i vreme održavanje:

1. Prostorije učionice Beogradu i poligon za praksu u blizini učionice. Za polaznike vam grada Beograda moguća organizacija obuke u Vašem gradu kao i online teoretska i praktična obuka.
2. Termini predavanja su: četvrtak, petak, subota i nedelja u dogovoreno vreme.

FAQs

Često postavljana pitanja

Nakon završene obuke u Lomingo Dronu, proces polaganja za EU licencu odvija se u udobnosti naših prostorija koristeći laptop sa web kamerama. Dok za polaganje za Srpsku licencu, postupak se vrši u Direktoratu. 

Minimalna starosna granica za upravljanje dronom je 16 godina ako polažete ispit u EU. Ukoliko polažete ispit u Republici Srbiji onda je minimalna starosna granica 18 godina.

Apsolutno, posao dron pilota je izuzetno profitabilan i perspektivan. Ovo je dinamična industrija koja konstantno raste i nudi brojne mogućnosti za uspeh i razvoj karijere. Postoji sve veća potražnja za stručnjacima koji mogu upravljati dronovima u različitim sektorima kao što su filmska produkcija, građevinarstvo, poljoprivreda, geodezija, sigurnost i mnogi drugi.

Upotreba nove tehnologije i konstantno usavršavanje treba biti Vaš CILJ!

Lomingo Drone Community

Učlanite se u najveću zajednicu dron pilota na Balkanu!

Najveca zajednica dron pilota na Balkanu!

Lomingo Drone Community će vas naučiti kako da generišete novac kao dron pilot i upravo to će se dogoditi kada budete pratili naše sisteme, savete i iskustva.

Saznaćete sve o načinima kako da upotrebite dron i zaradite novac  uz podršku vaših kolega.  

Kao član Lomingo Drone Community-ija, nemate više izgovora da ne letite vašim dronom i zaradjujete novac ili pravite savrsene snimke za vaše potrebe.